Pesonen bakom Skellefteås storseger

Nykomlingen Rögle hade det mesta av spelet. Men Skellefteå hade en glödhet Janne Pesonen.

Finländaren låg bakom alla målen när fjolårsfinalisten vann med 4–0.

Rögle började matchen piggt och hade det mesta av spelet, ändå var det ett brutalt effektivt Skellefteå som kopplade greppet med två mål inom loppet av tre minuter.

Först Andrew Calof på passning från Janne Pesonen, sedan betalade kanadensaren tillbaka när finländaren satte sitt tredje mål för säsongen.

”Klart bättre än oss”

Rögle vann skotten med 12–5 i den första perioden och även Andrew Calof erkände att skåningarna var det bättre laget.

– Jag tycker att de var överallt och klart bättre än oss i första perioden men vi hade några bra byten som vi kunde utnyttja, sade han till C More.

Och effektiviteten blev inte sämre efter paus. Bara en minut in i mittenakten hittade Calof fram till Pesonen till 3–0. Skellefteå hade då gjort tre mål på sex skott mot norske keepern Lars Volden.

Svensson höll nollan

Men glödhete Pesonen var inte färdig där. Med dryga fem minuter kvar av den andra perioden spelade han fram Tim Heed som dundrade in 4–0 i powerplay.

Ett aggressivt Rögle vek inte ned sig men lyckades aldrig spräcka Markus Svenssons nolla.

Skellefteå klättrade i och med segern upp på fjärde plats i SHL-tabellen med samma poäng (17) som tvåan Linköping.

MATCHFAKTA

Rögle–Skellefteå AIK 0–4 (0–2, 0–2, 0–0)

Första perioden: 0–1 (7.22) Andrew Calof (Janne Pesonen, Patrik Zackrisson), 0–2 (10.38) Janne Pesonen (Fredrik Lindgren, Andrew Calof).

Andra perioden: 0–3 (1.11) Janne Pesonen (Andrew Calof, Tim Heed), 0–4 (14.21) Tim Heed (Axel Holmström, Janne Pesonen) spel fem mot fyra.

Skott: 29–20 (12–5, 3–7, 14–8).

Utv, Rögle: 6x2. Skellefteå AIK: 4x2.

Domare: Aleksi Rantala, Fin och Marcus Linde, Kungälv.

Publik: 3 801.