Ryske stjärnan hånade publiken efter målet: ”De hatar honom”

Ryssland tog hem bronset i junior-VM efter 5–2 mot Schweiz.

Då blev lagkaptenen Klim Kostin rubrikernas man igen efter att ha gestikulerat hånfullt mot publiken efter sitt 3–1-mål.

– De hatar honom här inne, säger SVT:s programledare Marie Lehmann.

Ryssland öppnade starkast i bronsmatchen mot Schweiz, släppte in motståndarna i matchen, men visade sedan klassen och säkrade segern i den sista perioden.

Två situationer i matchen stack ut lite extra. Först var det Klim Kostins 3–1 efter 12.53 i den andra perioden.

JVM i ishockey

Den ryske lagkaptenen avslutade snyggt efter ett långt uppspel från egen zon som skapade ett tre-mot-två-läge. Efteråt gestikulerade han mot publiken genom att hålla för öronen som för att säga att han inte kunde höra buropen.

Det var Kostin som i går blev utbuad av publiken för sitt uppträdande efter semifinalförlusten mot USA.

– Han skapar känslor, säger SVT:s expert Mikael Renberg.

”De hatar honom”

I studion fortsatte programledaren Marie Lehmann:

– De hatar honom här inne kan man säga. Han gick ut och kallade Kanadas lagkapten för en filmare och publiken buade åt honom efter det här målet, det var därför han höll för öronen. Hela arenan är i stort sett emot Ryssland och Kostin framför allt. De gillar honom absolut inte, säger hon.

Den andra situationen som stack ut var Schweiz reducering till 2–3 kort efter Kostins mål.

Yannick Brüschweiler slog då in pucken på volley efter en spektakulär räddning av den ryske målvakten Pjotr Kotjetkov i förstaläget. Han snurrade då runt och räddade med ena benskyddet i luften.

Matchen stod och vägde ett tag, men en bit in i den tredje perioden avgjorde ryssarnas spetskompetens. Kirill Slepets öppnade målskyttet i matchen och satte även snyggt 4–2 och sedan 5–2 i tom kasse.

– Han bara flyger ifrån de schweiziska backarna. Vilken fantastisk explosivitet i skridskoåkningen. Han var ju nästan bakom backarna i början, säger Mikael Renberg efter 4–2-målet.