Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör SHL:s ordförande Roger Ekström om förändringarna som kan ske i SHL. Foto: Bildbyrån/SVT

Så kan SHL förändras

Uppdaterad
Publicerad

Det har gått tre säsonger sedan SHL sedan gjorde en förändring i seriesystemet, men redan nu överväger man en ny förändring. Just nu ser man både över antalet lag i serien – och hur det ska gå till då man åker ur.

– Vi vill inte begränsa, vi lägger alla kort på borden, säger SHL:s ordförande Roger Ekström till SVT Sport.

Hör SHL:s ordförande Roger Ekström berätta om de tänkbara förändringarna i spelaren ovan.

Så går en SHL-förändring till

Just nu utvärderar både SHL och Hockeyallsvenskan det kvalsystem som har använts i tre säsonger. Det innebär att de två lagen som slutar sist och näst sist i SHL:s grundserie kvalar mot varandra och det som förlorar åker ur. Det lag som vinner det hockeyallsvenska slutspelet går upp.

SHL har samtidigt, på uppmaning från en del av klubbarna i serien, börjat utvärdera antalet lag i serien.

Både SHL och Hockeyallsvenskan kan var för sig, eller gemensamt, komma fram till förslag. Det är sedan Svenska ishockeyförbundet som fattar det slutgiltiga beslutet.

Om en förändring ska ske kan det beslutet fattas på förbundsmötet 2025 och i så fall implementeras från säsongen 2026/2027.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.