Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Sam Hallam har presenterat Tre Kronor-trupp till Swiss Hockey Games Foto: Bildbyrån

Sam Hallam om Tre Kronor-uttagningen: ”Liten utmaning”

Uppdaterad
Publicerad

Sam Hallam har tagit ut Tre Kronors trupp till Swiss Hockey Games.

Då fick han bara ta ut en spelare från vardera SHL-klubb.

– Det har varit en liten utmaning för oss, säger han till SVT Sport.

Landslaget ska samlas för Swiss Hockey Games, men samtidigt fortgår SHL-säsongen. Det påverkar uttagningen för förbundskapten Sam Hallam och när truppen presenterades stod det klart att majoriteten av spelarna spelar i Schweiz till vardags – och bara en spelare var med under senaste samlingen för Tre Kronor.

– Det ska bli väldigt kul att se, speciellt de spelarna som är i Schweiz som vi inte ser så mycket till vardags. Vi har väldigt mycket bra spelare som spelar där nere och jag hoppas att vi ska hitta samma typ av taktiska smarthet som vi hade i vår första turnering, säger förbundskaptenen till SVT Sport.

Åtta SHL-spelare i truppen

Hur mycket kommer truppen skilja sig gentemot den förra?

– Den här truppen har lite mer fysisk kraft, lite mer tyngd över sig så jag hoppas vi ska nyttja det på ett smart sätt. Men jag tycker annars det påminner ganska mycket om Karjala-truppen, säger Hallam.

Till Karjala bestod hela truppen av SHL-spelare. Nu tilläts Hallam bara ta ut en spelare per lag, vilket resulterade i åtta spelare från den svenska serien. Det innebar stora begränsningar i uttagningen.

– Det har varit en liten utmaning för oss. Du vet ju inte på förhand hur många det blir för det påverkar mycket av skador och andra situationer, så det har varit spännande in i det sista. Men jag tycker när vi satte de sista pusselbitarna här så är vi väldigt nöjda med det, menar Hallam.

Se hela truppen i faktarutan nedan.

Här är Tre Kronors trupp till landslagsturneringen i Schweiz 15–18 december.

Målvakter: Anders Lindbäck, Brynäs, Marcus Högberg, Linköping.

Backar: Klas Dahlbeck, Davos, Oscar Fantenberg, Linköping, Henrik Tömmernes, Genève-Servette, Christian Djoos, Zug, Magnus Nygren, Davos, Viktor Lööv, Biel-Bienne, Calle Andersson, Lugano, Tim Heed, Ambrì-Piotta.

Forwards: Emil Pettersson, Timrå, Marcus Sörensen, Fribourg-Gottéron, Lucas Wallmark, ZSC Lions, Oscar Lindberg, Bern, Martin Lundberg, Växjö, Emil Heineman, Leksand, Oscar Eklind, Brynäs, Viktor Ejdsell, Färjestad, Victor Rask, Fribourg-Gottéron, Leon Bristedt, Davos, Dennis Rasmussen, Davos, Jesper Olofsson, Biel-Bienne, Jacob de la Rose, Fribourg-Gottéron, Robin Kovacs, Lausanne.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.