Modos målvaktstränare Adam Göransson anmäld igen. Foto: Modohockey.se

Modotränaren frias – räddas av sin mamma

Uppdaterad
Publicerad

Adam Göransson, Modos målvaktstränare, får får upprättelse. Han var anmäld för att ha ansetts ha befunnit sig i spelarutrymmet i en SDHL-match, trots att han var avstängd. Men Göransson straffas inte. Tacka mamma Göransson för det.

– Man är alltid tacksam mot sina föräldrar, men kanske extra tacksam nu, säger Göransson till SVT Sport.

Det var efter matchen mellan AIK och Modo i SDHL den 20 oktober som Adam Göransson, målvaktstränare i Modo, blev anmäld för att han ansågs ha befunnit sig i spelarutrymmet mellan den första och andra perioden samt efter matchen, trots att han var avstängd för att ha kastat en vattenflaska mot en motståndarspelare i en tidigare match.

Göransson själv var förvånad och kritisk mot domarkåren.

– Jag trodde det var ett skämt egentligen, sa Göransson till SVT Sport då

”Ord står mot ord”

Göransson och Modo skickade in bevis på att han inte befunnit sig i spelarutrymmet. Och nu frias han av disciplinnämnden. Skälet? Flera vittnesmål, bland annat hans mamma Jenny Göransson samt från Björn Edlund (huvudtränare i Modo), som förklarade att han inte gjort sig skyldig.

Modo hade dessutom skickat in videoklipp till försvar för Göransson.

Disciplinnämnden skriver: ”Disciplinnämnden konstaterar att ord står mot ord men att Adam Göranssons uppgifter vinner stöd av vad Jenny Göransson berättat inför nämnden. Jenny Göransson har berättat att hon stod tillsammans med Adam Göransson på läktaren under hela den första periodpausen. Niklas Johansson (huvuddomare) har å andra sidan förklarat för nämnden att han inte själv sett Adam Göransson och att uppgifterna i anmälan kom från hans två linjemän”, skriver nämnden.

Väldigt väntat

– Det är klart att det är en lättnad att vi kan lämna detta bakom oss, säger Adam Göransson till SVT Sport.

Var det väntat?

– Det var väldigt väntat. Men ord stod mot ord, jag hade turen att ha familjen på läktaren. Man är alltid tacksam mot sina föräldrar, men kanske extra tacksam nu, säger Göransson

Inte tillräckliga bevis

Fortsättningsvis:

”Sammantaget gör nämnden bedömningen att det mot bakgrund av vad som ovan redovisats inte kan anses utrett att Adam Göransson befunnit sig i spelarutrymmet vid Modos omklädningsrum mellan första och andra perioden”.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.