Sjukdomsdrabbat Sverige vann – Schweiz väntar i kvarten

Uppdaterad
Publicerad

Sverige lyckades, trots ett kaosartat förspel med sjukdomar, besegra Kazakstan med 4-1. Backen Rasmus Sandin blev tvåmålskytt. Nu väntar Schweiz i kvartsfinalen.

– Vi hade stora problem. Det blev ingen nyårskaramell. Vi måste kunna göra det bättre, säger förbundskapten Tomas Montén

Nåväl, det blev kanske inget nyårsfyrverkeri för Sverige mot jumbon Kazakstan, som slet hårt. Men 3-0 efter en period räckte för Sverige som till slut vann med 4-1.

Sveriges förberedelser präglades av ett sjukdomskaos. Fem spelare missade matchen och det präglade stundtals spelet – Sverige såg trötta ut och när Kazakstan reducerade till 1-3 och fick chansen i fem mot tre darrade Sverige lite.

JVM i ishockey

– Det är lite allmänhetens åkning, sa SVT Sports expert Jonas Andersson då.

”Mycket slarv”

Men till slut kunde ett tröttkört Sverige vinna. Backen Rasmus Sandin prickade in 4-1 som avgjorde matchen och fastställde slutresultatet.

– Vi gör en bra förstaperiod, men slappnar av lite. Det är mycket slarv, det måste vi förbättra, säger Rasmus Sandin till SVT Sport.

– Skönt att bygga på den sviten. Kul att få göra lite pyts, fortsätter Sandin.

Förbundskapten Tomas Montén var inte speciellt nöjd efter matchen.

”Måste kunna göra det bättre”

– Vi hade stora problem. Det blev ingen nyårskaramell. Vi måste kunna göra det bättre. Vi är inget lag att räkna med om vi inte spelar på våra styrkor, säger Montén efter matchen.

I kvartsfinalen möter Sverige Schweiz.

– Bättre än i fjol de jobbar hårt. Jobbiga att möta, säger Montén.

JVM (Juniors)

Sverige logo

Sverige

4 - 1

Kazakstan logo

Kazakstan

3-0, 0-0, 1-1
Victoria
Publik: 5362

Fakta: Så spelas slutspelet

Kvartsfinaler:

2/1 Sverige–Schweiz (Victoria, kl 22.00), 3/1 Ettan grupp A (Kanada eller Ryssland)–Slovakien (Vancouver, 00.30), 3/1 Tvåan grupp B (USA eller Finland)–Tjeckien (Victoria, 02.00), 3/1 Tvåan grupp A (Ryssland/Kanada)–Trean grupp B (Finland/USA) (Vancouver, 04.30).

Kanada spelar kl 00.30 i Vancouver oavsett om laget blir etta eller tvåa i gruppspelet.

Semifinaler (Vancouver):

4/1 kl 22.00, 5/1 kl 02.00.

Om Kanada går till semifinal spelar laget kl 02.00.

Medaljmatcher (Vancouver):

5/1 kl 22.00 bronsmatch, 6/1 kl 02.00 final.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

JVM i ishockey

Mer i ämnet