Skellefteå övertygade – vann stort mot Färjestad

Uppdaterad
Publicerad

Skellefteå hemmabesegrade Färjestad med 5–1 på hemmaplan. Det betyder att Färjestad tappar i toppen mot Luleå Hockey.

Jesper Frödén gav Skellefteå ledningen då han från nära håll satte 1–0 efter pass från Andreas Wingerli och Petter Granberg i slutet av perioden. I den andra perioden utökade Skellefteå ledningen genom Oscar Möller och Jonathan Pudas som snyggt blev assisterad av Joakim Lindström bakom ryggen.

– Lite tur men jag hade en viss förhoppning att han skulle vara där. Skönt se att den gick fram och att Pudas gjorde ett sådant bra avslut, säger Joakim Lindström till C More.

Skön seger

I mitten av den andra perioden kröp Färjestad visserligen närmare då Jonathon Blum forcerade in 3–1-pucken, Målet godkändes efter videogranskning. Närmare än så kom aldrig Färjestad. Med knappt fyra minuter kvar av tredje perioden fick Skellefteå straff som Tuomas Kiiskinen tog hand om och satte 4–1. Efter 18.22 fastställde sedan Robin Alvarez slutresultatet till 5–1 i öppen kasse.

I och med förlusten tappar Färjestad till serieledaren Luleå som vann hemma mot Leksand. Färjestad har nu sju poäng upp till Luleå, men med en match mindre spelad.

SHL

Skellefteå AIK logo

Skellefteå AIK

5 - 1

Färjestad BK logo

Färjestad BK

1-0, 2-0, 2-1
Skellefteå Kraft Arena, Skellefteå
Publik: 4830

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.