Sportstudion med TV-pucken, Supersprint och VC-hoppning

Uppdaterad
Publicerad

Klassikern tv-pucken, smygpremiär på skidsäsongen och världscuphoppning i Lyon. Säsongens sista Sportstudion bjuder på över sex timmar sportgodis idag.

TV-pucken firar 60-årsjubileum och i dag var det bronsmatch och final i den prestigefyllda ungdomstävlingen. Stockholm knep bronset med 6-0 mot Örebro Län under förmiddagen.

I finalen tog Göteborg en storvinst. Efter första perioden stod det hela 5-0 som också blev slutresultat. Ludwig Persson gjorde hattrick. Kolla in hans snyggaste prestation här:

Mellan matcherna gick Sportstudion över till Östersund där den svenska skideliten mötte den norska på 100 m supersprint. En liten försmak på vad som väntar när skidsäsongen drar igång på riktigt om två veckor. Där blev det en svensk doldis som tog hem segern på damsidan – och hyllades av Stina Nilsson efteråt.

Slutligen sändes världscupen i Lyon där Irma Karlsson, Evelina Tovek och Henrik von Eckermann tävlade under eftermiddagen. Irma Karlsson tog sig vidare till omhoppning där hon kom åtta av elva ekipage.

Sportstudion, med David Fjäll som programledare, bjuder också på nyhetsuppdateringar samt kommentarer och analyser av våra experter Anders Blomquist (skidor) och Maria Rooth (ishockey).

Så sänder vi Sportstudion på söndag

SVT1/Play 10.45-16.55

Hålltider:

SVT1 11.00-12.30 Ishockey: TV-pucken (bronsmatch)

SVT1 12.30-13.30 Längdskidor: Supersprint, Östersund

SVT1 13.30-15.00 Ishockey: TV-pucken (final)

SVT2 13.55-16.30 Ridsport: Världscupen, Lyon

SVT1 15.30-16.30 Ridsport: Världscupen, Lyon

Programledare: David Fjäll

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.