Stekhet Järnkrok avgjorde mot Dallas

Stekheta Calle Järnkrok avgjorde straffläggningen i Dallas.

Därmed var svensken återigen inblandad i ett matchavgörande.

Calle Järnkrok hade en lyckad vecka i NHL för sitt Nashville.

När veckan inleddes med en stark 4-1-seger över Tampa Bay, var svensken inblandad i allt med sina fyra poäng genom ett mål och tre assist.

När Nashville därefter mötte Florida och vann en tajt drabbning med 2-1, stod Järnkrok för båda målen.

Svag första säsongshalva

Under söndagsnattens enda NHL-match var Nashville på besök i Dallas. Förra säsongen tog sig Dallas hela vägen till Stanley Cup-final där man till sist föll mot Tampa Bay.

Den här säsongen har lagets poängintag varit svagt och man ligger i botten utav Central division – tillsammans med Nashville – efter 28 spelade matcher.

Dallas enda svensk i backen John Klingberg stod för en assist i matchen, men han blev överglänst utav sina landsmän på andra sidan. Filip Forsberg gjorde mål, Mattias Ekholm stod för en assist – och Calle Järnkrok skulle till sist avgöra.

”Viktig vecka”

Dallas gick efter halva den första perioden upp till en 2-0-ledning, men ett effektiv Nashville jobbade sig tillbaka in i matchen som trots 30-22 i skott på mål till hemmalagets fördel, gick till förlängning med ett 3-3-resultat efter 60 minuter.

Förlängningen slutade mållöst och matchen till straffar där Calle Järnkrok avgjorde. Därmed var 29-åringen återigen inblandad i ett matchavgörande för sitt Nashville.

– Det här var en viktig vecka för oss. Vi behövde hitta en väg till poäng och att vinna matcher vilket vi gjorde. Med 24 matcher kvar att spela är vi i ett läge där vi kan fortsätta att ta steg uppåt, säger Järnkroks lagkamrat, Ryan Johansen, efter segern.

Efter åtta raka matcher på bortaplan är det dags för Predators att resa hem och spela i Bridgestone Arena igen.