Södertälje tog femte raka segern. Foto: Bildbyrån

Stekhett powerplay bakom femte raka segern

Tre mål i powerplay.

Det lade grunden till segern när Södertälje besegrade Västerås på bortaplan med 5-2 och tog femte raka segern.

– En väldigt väl genomförd match, säger SSK-tränaren, Nichlas Falk, till C More.

Södertälje har fått upp tempot ordentligt i hockeyallsvenskan.

Man inledde säsongen med att förlora åtta av de första tolv omgångarna, men de senaste matcherna har man radat upp segrar. Detta var kringlornas femte raka trepoängare.

Efter att Västerås tagit ledningen i powerplay, svarade Södertälje i samma spelform när Ludwig Blomstrand gjorde sitt sjunde mål för säsongen.

I andra fyllde en annan succé i Evan Bouchard på innan Henrik Malmström satte 3-1.

”Ser jättebra ut”

Förvisso reducerade Västerås men i den tredje perioden kom ett nytt mål i numerärt överläge när Samuel Fagemo stängde matchen. Tre minuter från slutet kunde Jacob Dahlström sätta slutresultatet till 5-2 i öppen kasse.

– En väldigt väl genomförd match. Vi har bra koll på deras spelvändningar och i det stora hela ser det jättebra ut, säger Södertäljes tränare Nichlas Falck till C More efteråt.

Varför är ni så bra just nu?

– Den dagliga verksamheten. Vi ligger på och nöter. När allt faller på plats som det gjort de senaste veckorna så ser det ut så här, säger Falck.

Södertälje är tabelltrea i hockeyallsvenskan. Detta med hela fem matcher fler spelade än tvåan Björklöven och serieledande Timrå.

Karlskoga nollades

Ett par andra slutresultat från hockeyallsvenskan stack ut denna afton.

Allra mest att Karlskoga nollades på hemmaplan av nykomlingen Väsby och Björklöven vann efter straffar borta mot Västervik – efter att ha kvitterat till 3-3 i den tredje perioden med minuten kvar av ordinarie tid.

Tingsryd vann också efter straffar, 2-1 hemma mot Vita Hästen.

MER ISHOCKEY: Larsson om Belarus-VM: ”Bekymmersamt” (19 nov 2020)