Sverige nollat mot Ryssland – JVM-äventyret över

Damjuniorkronornas äventyr i JVM i Slovakien är slut.

Sverige blev nollat när Ryssland vann med 4–0.

– Vi är oerhört besvikna, säger förbundskapten Alexander Bröms till SVT Sport.

Damjuniorkornorna vann den sista gruppspelsmatchen då man besegrade Schweiz i måstematchen. Förbundskaptenen Alexander Bröms menade ändå att spelet inte skulle räcka mot Ryssland i kvartsfinalen.

– Nej, det räcker inte. Vi måste kliva upp mer och bli tuffare framför mål, sa Bröms till SVT Sport inför matchen.

Men det lyckades inte Sverige med. Laget fick en mardrömsstart då Kristina Glukhareva satte 1–0 från nära håll på pass från Polina Kiritjenko. Och i slutet av perioden utökade Ryssland till 2–0 genom Veronika Korzhakova.

Efter den tuffa inledningen på matchen orkade aldrig Juniorkronorna resa sig. Den andra perioden blev visserligen mållös men efter bara 33 sekunder i den tredje perioden utökade Ryssland ledningen till 3-0. Målet gjorde Kristi Shashkina och två minuter senare satte Vita Ponjatovskaja 4–0 med ett backskott från blålinjen.

”Vi saknades spets”

4-0-målet blev matchens sista och det betyder att JVM-äventyret i Slovakien är slut för Damjuniorkronorna. I slutet av matchen fick även svenska målvakten Ida Boman utgå skadad.

– Vi ska vara ärliga och säga att vi inte gjorde en tillräckligt bra match för att vinna. Det saknades spets från vår sida i de avgörande lägena. Ryssland vann rättvist, säger förbundskapten Alexander Bröms till SVT Sport.

Den 1 januari möter Sverige Tjeckien i en match om femte plats.