Jhonas Enroth räddade 1-0-segern Foto: Bildbyrån

Enroth räddade Sverige till seger mot Tyskland

Det var målfattigt och inte särskilt övertygande.

Men Tre Kronor besegrade Tyskland med 1-0 i den andra gruppspelsmatchen i OS.

Samtidigt besegrade Finland Norge med 5-1 och tar över ledningen i gruppen.

Efter en klar seger mot Norge i premiärmatchen såg Tre Kronor betydligt tveksammare ut mot Tyskland.

Tyskland fick den första målchansen i matchens andra minut, men Jhonas Enroth räddade. Tre kronor vände snabbt spelet och Patrik Zackrisson skickade upp pucken till Viktor Stålberg som satte 1-0.

OS i Pyeongchang 2018

– Skönt att få ett tidigt mål, säger målskytten till Kanal 5.

Skönt som sagt, för sen blev det inga fler men Tyskland var nära kvittering under stora delar av andra och tredje perioden. Stundtals pepprades den svenska målvakten med tyska puckar men Jhonas Enroth, tillammans med målburen, räddade den svenska segern. Tyskland hade minst fyra ramträffar och i andra och tredje perioden gick de om Sverige i skottstatistiken.

Historisk Dahlin

Rasmus Dahlin gjorde OS-debut. 17-åringen blev därmed historisk som den yngste manlige hockeyspelaren i OS genom tiderna. Den unge talangen tog för sig på isen men fick begränsat med speltid i andra perioden då han nästan uteslutande fick spela powerplay.

– Det var häftigt, det var som man hade förväntat sig att nerverna släppte när jag kom ut på isen, det var kul, säger han till Kanal 5.

Anton Lander missade sista chansen i tom kasse men sekunder senare ljöd slutsignalen och Tre Kronor tog sin andra seger.

Finland vann över Norge med 5-1. Därmed tar Finland över förstaplatsen i gruppen och det bäddar för en spännande gruppfinal mellan Sverige och Finland på söndag.