Avicii arena blir hemmaplan för Tidernas Hockeygala i SVT. Foto: BILDBYRÅN

SVT sänder ”Tidernas Hockeygala” direkt från Avicii Arena

Uppdaterad
Publicerad

Den 17 november öppnar Avicii Arena portarna för Tidernas Hockeygala. Där kommer svensk ishockey att firas stort med en unik TV-sänd galakväll i SVT1 i samband med att svenska ishockeyförbundet fyller 100 år 2022.

– Det kommer bli något alldeles speciellt, säger SVT:s expert Jonas Andersson som kommer att vara en del av juryn.

Svensk ishockey har rönt enorma framgångar genom åren, från historiens första internationella guld 1953 till söndagens överraskande guld i U18-VM. Många klassiska ögonblick och TV-bilder har etsat sig fast hos svenska folket och gjort ishockeyn till en av Sveriges mest älskade sporter.

Vem minns inte Hylands klassiska ”Pucken glider in i mål” från Squaw Valley 1962, Foppas frimärksmål från OS 1994 i Lillehammer och Maria Rooths avgörande i OS i Turin 2006?

”Känns otroligt roligt”

På Tidernas Hockeygala torsdag 17 november 2022 kommer svensk ishockeys stora framgångar att firas, de klassiska ögonblicken att återses och hockeyhistoriens största hjältar att hyllas. Dessutom kommer en ny specialkomponerad jury att utse prestigefyllda priser som Tidernas målvakt, back och forward samt galans huvudpris Tidernas spelare.

SVT:s expert kommer att vara en del av juryn som utser vinnarna.

–  Det finns så många individer och prestationer att hylla genom den svenska ishockeyhistorien – så många pionjärer som banat väg för yngre generationer. Det är verkligen ett hedersuppdrag att få vara med i juryn, säger Jonas Andersson.

Hockeyprofiler på plats

Tittarna får också möjlighet att rösta fram sin favorit och utse Tidernas ögonblick samt Tidernas All Star-femma. Ett flertal av svensk ishockeys stora och folkkära hockeyprofiler kommer att vara på plats i Avicii Arena, tillsammans med den svenska artisteliten. Vilka är än så länge hemligt.

– Det känns otroligt roligt att i Tidernas Hockeygala få visa ishockeyns främsta stunder för vår stora tv-publik, säger SVT:s sportchef Åsa Edlund Jönsson.

Galan är ett samarbete mellan SVT och Svenska Ishockeyförbundet och sänds på SVT1 torsdag 17 november kl 20.00-21.50.

Här sätter Sveriges kapten 5–3 mot USA – Småkronorna U18-världsmästare (1 maj):

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.