Victor Hedman är med och firar Brayden Points segermål. Foto: TT Nyhetsbyrån

Tampa Bay i ledning över Islanders

Uppdaterad
Publicerad

Det tredje semifinalmötet i Stanley Cup mellan Tampa Bay och New York Islanders slutade i en 2–1-vinst för Floridalaget på bortais. Det är fjärde bortasegern i rad för laget.

– Det visar att vi är en erfaren grupp. Vart vi än åker möts vi av entusiastiska (motståndar-) fans, och vi växer med uppgiften, säger Tampas Steven Stamkos.

Regerande mästarna Tampa Bay tog ledningen i första perioden genom Yanni Gourde.

Islanders kvitterade i slutet av andra, men redan efter ett par minuter var Tampa framme igen och skaffade sig ledningen genom Brayden Point, framspelad av Victor Hedman.

– Vi är jätteglada för den här vinsten. Man vet hur svårt det kommer att vara så här sent i slutspelet, säger Brayden Point som gjorde mål för sjätte matchen i rad.

Försökte ta ledning

I ett sista försök att få till en kvittering plockade Islanders sin målvakt av isen med mindre än två minuter kvar att spela. Ett grepp som dessvärre inte gav något resultat och ställningen 2–1 till gästerna stod sig när slutsignalen ljöd.

– Vi har ett bra lag och det hjälper ju när man skaffar sig en tidig ledning. Det var något som vi ville få till och vi lyckas eftersom vi varit med förut, säger Tampa Bay-tränaren Jon Cooper som berömmer lagets insats:

– Det är när man verkligen behöver de här killarna som de visar vad de går för. De arbetar verkligen efter mantrat: ”ta ledningen, behåll ledningen, utöka ledningen”, fortsätter han.

Bortais väntar igen

Och just att laget har ett Stanley Cup-slutspel färskt i minne verkar ge Tampa Bay-spelarna gott självförtroende.

– Vi lutar oss mot erfarenheten, vi har varit här förut. Den här gruppen vet hur man måste skärpa till sig när det gäller. Ju längre man kommer (i slutspelet), desto svårare blir det ju, säger Steven Stamkos.

Även nästa möte mellan lagen blir på bortais för Tampa Bay – närmare bestämt natten mot söndag, även då på Nassau Coliseum på Long Island i New York.

KLIPP: Så här såg det ut när Tampa blev klart för semifinal (9 juni 2021)

NHL

New York Islanders logo

New York Islanders

1 - 2

Tampa Bay Lightning logo

Tampa Bay Lightning

0-1, 1-1, 0-0
Nassau Veterans Memorial Coliseum, Uniondale, NY
Publik: 12978

Första perioden

  • 10:05
    0-1MålGourde (Coleman/Cernák)

Andra perioden

  • 1-1MålClutterbuck (Martin/Cizikas)
    17:01
  • 19:40
    1-2MålPoint (Hedman/Kucherov)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.