Victor Hedman (till höger) stod för två framspelningar när Tampa Bay lyckades vända 0–2 mot New York Rangers. Foto: Kim Klement/USA Today/Bildbyrån

Tampa Bay vände 0–2 mot New York Rangers – efter två poäng av Victor Hedman

New York Rangers ledde med 2–0 och såg ut att vara på väg mot en tredje raka seger mot Tampa Bay.

Men Tampa stod för en imponerande vändning – och avgjorde i slutminuten med 3–2. Nu lever matchserien i allra högsta grad.

– En viktig seger för oss, säger Viktor Hedman till SVT Sport.

Efter två raka segrar på hemmaplan för New York Rangers vände semifinalserien mot Tampa Bay i natt till Florida, för två hemmamatcher för Tampa. Men även nu var det Rangers som inledde bäst, då formstarke Mika Zibanejad gjorde sitt tionde slutspelsmål. Som flera gånger tidigare skedde det i powerplay via ett direktskott från vänstra tekningscirkeln.

Två minuter senare försökte den 29-årige centern sig på en repris i ett nytt Rangers-powerplay. Men den här gången stod Andrej Vasilevskij i Tampamålet i vägen. Men Chris Kreider plockade upp returen och slog in den, vilket innebar att Zibanejad även fick med sig en assistpoäng, hans 14:e i slutspelet, från mötet.

Kutjerov reducerade

Även de följande två målen skedde i numerärt överläge, men den här gången tillhörande hemmalaget. Nikita Kutjerov reducerade strax efter Kreiders mål – assisterad av Victor Hedman, medan kvitteringen kom från Steven Stamkos i början av sista perioden.

Med 42 sekunder kvar av matchklockan avgjorde sedan Ondrej Palat för Tampa Bay, efter tjusigt passningssamarbete med Kutjerov och Hedman.

– Jag tycker vi är oerhört duktiga och vi kommer ut starka efter att de gör sina två power play-mål. All credd till alla grabbar där ute idag, säger Hedman till SVT Sport.

Rangers har en ledning med 2–1 i semifinalserien, som avgörs i bäst av sju matcher.