Steven Stamkos Tampa Bay förlorade mot Damon Severson och Louis Domingues New Jersey. Foto: Jim McIsaac/AFP/TT

Tampa Bays segersvit bruten – av New Jersey

Uppdaterad
Publicerad

Tampa Bay hade tio raka segrar.

Men i natt bröts sviten.

New Jersey, med en ny general manager, vann med 3–1.

– Någon gång tar det slut, konstaterade Victor Hedman.

Tampa Bay har visat storform den senaste tiden, och hade inför nattens bortamatch mot New Jersey inte mindre än tio raka segrar.

Men nu är sviten bruten. Bottenlaget New Jersey, som några timmar före matchen sparkade general managern Ray Shero och ersatte honom med Tom Fitzgerald, vann med 3–1.

– De spelade bra, tycker jag. Det känns som att de fått en ny injektion av energi, säger Tampas svenske backstjärna Victor Hedman till Aftonbladet.

– Vi hade samtidigt våra lägen, men missade väldigt mycket ikväll. Framförallt jag själv, jag måste hitta målet när jag skjuter.

”Inte lätt”

Hedman, som spelade fram till Tampas mål (som gjordes av Tyler Johnson) tycktes dock inte vara allt för besviken över att laget inte fick med sig – någon poäng från matchen.

– Det är alltid roligt att vinna, men någon gång tar det slut, vi trodde som sagt inte att vi skulle vinna alla matcher som återstår. Jag är ändå glad över att vi satte ihop en sådan radda segrar. Det är inte lätt den här tiden på året, när vi spelar så oerhört mycket matcher.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.