Lara Stalder räddade segern för Brynäs mot Linköping Foto: SVT

Trots otäcka smällen på Alena Mills: Brynäs vann första SDHL-kvartsfinalen mot Linköping

Alena Mills fick en tuff tackling och brakade otäckt in i sargen.

Men trots de läskiga scenerna vann Brynäs den första SDHL-kvartsfinalen mot Linköping.

Poängdrottningen Lara Stalder blev stor matchvinnare.

Serietvåan Brynäs fick det oväntat tufft mot Linköping, som var näst sista lag till slutspel i serien.

Inledningsvis var det faktiskt hemmalaget Linköping som hade de hetaste chanserna, men inte ens i princip öppna mål lyckades de förvalta.

”Fel spelare som får läget”

Istället var det Brynäs som vann, efter att SDHL:s poängligavinnare Lara Stalder kommit fri i slutet av den andra perioden och satt det som länge såg ut att bli matchens enda mål.

– Det är helt fel spelare som får läget, ur Linköpings bemärkelse, sade SVT Sports expert Nils Ekman efter målet.

Mills fick otäck tackling

Till slut blev det 2–0, efter Hanna Thuvik (assisterad av Stalder) i slutminuten satt pucken i öppet mål efter att Linköping tagit ut målvakten för att trycka på för en kvittering.

Trots segern fanns det ett visst orosmoln över Brynäs-himlen. Detta efter att centern Alena Mills i den första perioden fått en tackling av LHC:s Emilie Kruse Johansen, när Mills inte hade pucken. Mills som inte var i balans brakade in i sargen och blev kvar på isen ett bra tag och båren rullades ut. Men Mills kunde, efter att Brynäs-persoal kommit ut på isen och hjälpt henne, ta sig upp för egen maskin.

Kruse Johansson fick matchstraff för interference.