Andre Burakovsky blir gratulerad av lagkamraterna under vinstermatchen mot Florida Foto: TT Nyhetsbyrån

Två nya mål för Burakovsky när Colorado vann

Uppdaterad
Publicerad

Andre Burakovsky har fått en fin start på årets NHL-säsong. I natt var den förre Malmöspelaren en stor del i Colorados vinst borta mot Florida Panthers. Två mål i mittenperioden och sedan en assist till övertidsavgörandet blev facit.

– Burakovsky har ett självförtroende och en kaxighet i sitt spel just nu. Vi uppmuntrar honom att skjuta, säger Colorado-tränaren Jared Bednar, rapporterar nhl.com.

Florida tog ledningen med både 2-0 och 3-1 men i den andra perioden skulle Andre Burakovsky kliva in i handlingen ordentligt. Vid ställningen 3-2 tog ”Burra” pucken över offensiv blå. Ensam mot två försvarare lyckades Burakovsky lirka upp ett välplacerat handledsskott bakom Sergej Bobrovskij i Florida-kassen och 3-3 var ett faktum.

Svenskens andra var inte lika snyggt men minst lika viktigt. Efter att Florida återigen tagit ledningen fick Burakovsky en retur på klubbladet och hade inga problem att sätta dit 4-4.

– Burakovskys kedja andades liv i oss igen, de målen kom i rättan tid, säger Colorado-tränaren Jared Bednar, rapporterar nhl.com.

Assisterade till övertidsavgörande

På övertid var Andre Burakovsky framme igen, denna gång med en assist. I spel 3 mot 3 tog Burakovsky pucken in i offensiv zon men lämnade över pucken till Nathan Mackinnon, och det var nog rätt beslut. Mackinnon gjorde inga misstag när han tryckte in 5-4 i det högra krysset och Colorado kommer ifrån Florida med en riktigt skön seger.

– Burakovsky har ett självförtroende och en kaxighet i sitt spel just nu. Vi uppmuntrar honom att skjuta – det var ett härligt skott på ett av målen, säger coachen om fredagens match.

De två målen innebär att Burakovsky fördubblar sin målskörd för årets säsong och vinsten ikväll betyder att Colorado har inlett med sex segrar och bara en förlust.

I Florida stod Anton Strålman för två assist.

NHL

Florida Panthers logo

Florida Panthers

4 - 5

Colorado Avalanche logo

Colorado Avalanche

3-1, 1-3, 0-0, 0-1
BB&T Center, Sunrise, FL
Publik: 13382

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.