Tyskland vann mot Lettland. Drömresultat för Kanada. Foto: Bildbyrån.

Tyskland vann – Kanadas drömresultat

Uppdaterad
Publicerad

Tysk seger.

Det ger även kanadensisk glädje.

För trots fyra förluster är nu Kanada vidare till kvartsfinal i VM.

Tyskland besegrade värdnationen Lettland med 2–1 i Arena Riga inför 850 åskådare. Och publiken hann bara se sitt landslag på plats i en match, för den tyska vinsten gör att letterna är utslagna.

De hade behövt vinna den sista gruppspelsmatchen, i full tid eller förlängning, för att knipa en kvartsfinalplats. Men i stället går tyskarna vidare till slutspel, och får där sällskap av Kanada.

Ishockey-VM

Den stora hockeynationen var beroende av resultatet mellan Tyskland och Lettland, och slutade fyra i gruppen efter tre vinster och fyra förluster.

”Ryska laget favorit”

I kvarten blir det ett gigantmöte med ryska laget.

– Det blir fantastiskt. Ett kanadensiskt lag som inte har varit bra, och ett ryskt lag som kanske har varit lite upp och ner, men med en enorm talang, och det imponerar delvis. Det blir en väldigt intressant kvartsfinal, och visst måste ryska laget vara favorit, säger SVT Sports expert Mikael Renberg.

Tyskland, som blev trea i gruppen, ställs mot Schweiz i kvartsfinal.

– Jag tycker att Tyskland gjorde en del riktigt bra matcher i början på turneringen, jag tycker att de har tappat kraft och ork. Det är klart att de gör en kämpainsats här (2–1-segern mot Lettland), och får matchen dit de vill med två ganska tidiga mål. Men jag tycker inte att de imponerar, och de får möta ett väldigt bra Schweiz. Och om schweizarna är ödmjuka och går in med sin lagmaskin så tvivlar jag på att tyskarna orkar med det, säger Renberg.

KLIPP: Höjdpunkter: Tyskland-Lettland

VM

Tyskland logo

Tyskland

2 - 1

Lettland logo

Lettland

2-0, 0-1, 0-0
Riga

Kvartsfinaler i ishockey-VM

Ryska laget–Kanada

Schweiz–Tyskland

USA–Slovakien

Finland–Tjeckien

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Ishockey-VM

Mer i ämnet