Växjö sänkt – efter hundradelsdrama

Växjö satte 3–2 i förlängningens sista sekund.

Men pucken var över linjen en hundradel för sent – och sedan vann i stället Örebro på straffar.

I lördagens kvällsmatch mellan regerande mästarlaget Växjö och Örebro var det gästerna som spräckte nollan.

Men Växjö kom i kapp och förbi under andra perioden, två nyförvärv såg till hemmalaget ledde med 2–1. Austin Ortega kvitterade med sitt första mål för klubben och sedan i power play satte Roman Horák sitt tredje lyckade avslut på fyra matcher.

Men ingen lyckades vinna efter full tid, fyra minuter före slutsignalen kvitterade Tylor Spink till 2–2 och matchen till förlängning.

Där det alltså blev ett hundradelsdrama. I numerärt överläge tryckte Janne Pesonen in 3–2 för Växjö som började fira segern och extrapoängen. Men klockan var misstänkt nära noll när målet kom, domarna granskade när pucken korsade linjen – och med en hundradels marginal stod sig det oavgjorda resultatet, matchen till straffar.

Då missade Växjö alla tre och Örebro tog sin fjärde vinst för säsongen, den tredje efter full tid.