Senast Victor Ejdsell spelade i Färjestad var 2016. Foto: Bildbyrån

Victor Ejdsell klar för Färjestad

Uppdaterad
Publicerad

Victor Ejdsell lyckades inte ta en ordinarie plats i NHL och Chicago Blackhawks, utan fick istället mestadels spela i AHL. Nu vänder han hem till Sverige igen, och det blir Färjestad för Ejdsell som han spelat för under tre säsonger tidigare, senast 2016.

Värmlänningen har skrivit på för två år. Och det är en drömvärvning för Färjestad, som under säsongen var över till Nordamerika för att försöka värva honom inför nästa säsong.

– Det känns fantastiskt bra. Victor är en pjäs som vi under en lång tid gärna sett att han skulle spela hos oss i Färjestad, säger Färjestads GM Peter Jacobsson till klubbens webbsida.

Och för Ejdsell så var det till slut magkänslan som gjorde att han valde Färjestad.

– Det känns otroligt bra faktiskt. Det har gått ett tag, och det har varit fram och tillbaka med vad jag ska göra men i slutändan så var det magkänslan som tog över och det känns helt rätt att komma hem igen, säger Ejdsell.

Senast Ejdsell spelade i SHL så var det för HV71, då gjorde han 20 mål och totalt 34 poäng på 50 matcher säsongen 2017/2018.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.