Guldhjälten lämnar Frölunda – flyttar utomlands: ”Vunnit många titlar åt oss”. Foto: Bildbyrån

Guldhjälten lämnar Frölunda – flyttar utomlands: ”Vunnit många titlar åt oss”

Uppdaterad
Publicerad

Johan Gustafsson har varit med om att spela hem två SM-guld till Frölunda. Men nu lämnar Roger Rönnbergs ”favorit” laget för spel i Europa.

– Det har varit fyra fantastiska år. Och fem titlar är otroligt egentligen, det har varit kul att få vara med, säger han till Frölundas hemsida.

Efter fem titlar – två SM-guld och tre CHL-segrar – lämnar nu Göteborgsklubben för spel i Europa.

– Jag skall ut på ett nytt äventyr och det ser jag fram emot. Jag är sugen på fler titlar, säger 27-åringen till klubbens hemsida.

– Det har varit fyra fantastiska år. Och fem titlar är otroligt egentligen, det har varit kul att få vara med, fortsätter han.

Gustafsson spelade från start i de tre sista matcherna i finalserien mot Djurgården och höll nere siffrorna. Han har gång på gång hyllats av tränaren Roger Rönnberg som en spelare att lita på.

”Jag har spelat som allra bäst när det betytt som mest”

– Den här säsongens SM-guld betyder otroligt mycket. Jag har spelat som allra bäst när det betytt som mest.

Frölundas sportchef Fredrik Sjöström kommenterar Johan Gustafsson

– En tävlingsmänniska och fantastisk människa. JG har vunnit många titlar med oss och vi riktar ett särskilt tack till honom och önskar honom lycka till i framtiden, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.