Tommy Macias är utslagen ur judotävlingen. Foto: Pontus Lundahl/TT

Medaljhoppet Tommy Macias förlorade redan i åttondelsfinalen

Uppdaterad
Publicerad

Tommy Macias var ett stort medaljhopp för Sverige.

Men judo-stjärnans guldchans försvann redan i åttondelsfinal – trots stor dominans.

Kosovos Akil Gjakova tog matchens enda poäng i slutsekunderna.

Svenske judostjärnan Tommy Macias fick en bra start i jakten på en OS-medalj. Macias besegrade Victor Scvortov, Förenade Arabemiraten, i första omgången med 10–1 i Nippon Budokan, Tokyos mytomspunna kampsportsarena.

Mindre än två timmar senare var det dags för Macias nästa match, och då tog det roliga slut.

Tokyo 2020

Guldchansen borta

Trots att Macias – som tvingades plåstra om ett sår på bröstet under matchen –  dominerade större delen av matchen och flera gånger var nära poäng blev det förlust, då Kosovos Akil Gjakova tog matchens enda poäng efter att ha fått ner Macias på rygg med bara 18 sekunder kvar av ordinarie matchtid.

Därmed är Macias guldchans borta redan efter åttondelsfinalerna. Han sågs inför turneringen som ett stort medaljhopp.

Inget återkval

För bara en dryg månad sedan tog Macias VM-silver i 73-kilosklassen, och sedan tidigare har 28-åringen tagit EM-guld, två EM-brons och flera guldmedaljer på världstouren.

Det blir heller ingen chans till återkval för Macias. Detta då Gjakova behövde gå långt i mästerskapet för att svensken skulle ha chansen till detta. Men Gjakova förlorade sin efterföljande match mot Tsogtbaatar Tsend-Ochir från Mongoliet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Tokyo 2020

Mer i ämnet