Anna Berholm, till vänster. Foto: TT Nyhetsbyrån

Svenskarna missade VM-medalj

Uppdaterad
Publicerad

1986 vann Elisabeth Karlsson Sveriges första och enda VM-medalj i judo när hon knep silvret.

I dag hade hennes son, Marcus Nyman, chansen att bryta den negativa trenden men föll i bronsmatchen i 90-kilosklassen.

Detsamma gäller Anna Bernholm, som via återkval fick chansen att knipa en bronsmedalj i 70-kilosklassen, men misslyckades.

Åtta månader efter comebacken var Marcus Nyman tillbaka och visade fin form. Han körde över världstvåan Krisztian Toth i kvartsfinalen men föll snöpligt i förlängningen i semifinalen för passivitet.

I bronsmatchen såg den tvåfaldige OS-deltagaren starkare ut och var på väg att följa upp sin mammas bedrift från 1986 – vinna en VM-medalj.

– En stark attack, allt handlar om Nyman, sade kommentatorn i sändningen.

Men med två sekunder kvar fick fransmannen Axel Clerget på ett kast och avsluta matchen.

VM avgjordes i OS-arenan

Anna Bernholm missade sin chans till VM-medalj när hon föll sin bronsmatch mot fransyskan, och tidigare guldmedaljören från Europaspelen i somras, Margaux Pinot.

Båda svenskarna slutade på femteplats men hoppas på att snart komma tillbaka till arenan i Tokyo. VM avgjordes nämligen i samma arenan som OS ska avgöras om ett år.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.