Bianca Antman vann VM-guld i flugvikt. Foto: IMMAF

Dubbla svenska VM-guld i MMA

Uppdaterad
Publicerad

Det blev dubbel svensk guldfest i amatör-VM i MMA när Bezan Mahmudi vann i atomvikt och Bianca Antman i flugvikt.

– Helt sjukt! Jag har inte fattat det ännu men jag är överlycklig, säger Antman till SVT Sport.

Bezan Mahmudi vann finalen mot Ayan Tursyn, Kazakstan, via domslut efter tre ronder.

Bianca Antman mötte fjolårets VM-tvåa Hannah Dawson från Nya Zeeland. Svenskan vann via giljotin, en strypning framifrån där armen omsluter halsen på motståndaren, i andra ronden och blev därmed Sveriges första kvinnliga guldvinnare i flugvikt, enligt budokampsport.se.

– Känns som ett jävligt bra kvitto på att allt man har jobbat på har gett resultat, säger Antman till SVT Sport.

Därmed har Sverige tagit fem medaljer i mästerskapet. Tidigare har Frida Vastamäki, Sandra Menses och Daniyal Shamkhalov blivit bronsmedaljörer.

För Antman är det här alltså utdelningen för hårt arbete genom åren. Den färske VM-guldmedaljören menar på att hon inte skulle byta MMA mot någonting annat.

– Jag fick visa upp att jag inte bara är en thaiboxare. Jag fick visa att min brottning har utvecklats. Jag var säker på att jag skulle vinna det här redan från början. Och efter första matchen kände jag att det här är på riktigt, det är inte bara en bra känsla. Jag kommer vinna det här, säger en överlycklig Antman.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.