MMA-stjärnorna Conor McGregor och Khabib Nurmagomedov. Foto: TT

UFC-mästarens hårda krav på Conor McGregor

Uppdaterad
Publicerad

UFC-mästaren Khabib Nurmagomedov och superstjärnan Conor McGregor gjorde förra året upp i tidernas största MMA-fajt.

Men innan det blir någon returmatch har ryssen ett krav.

– Om han vinner tio matcher i rad så får han möta mig igen, säger Nurmagomedov.

Det utbröt skandalscener efter mötet mellan Nurmagomedov och McGregor i Las Vegas förra året och båda slagskämparna straffades med långa avstängningar.

Trots den minst sagt infekterade stämningen har irländaren flera gånger pratat öppet om sitt önskemål att få till en returmatch. Senast förra månaden när McGregor berättade om sina stora planer för 2020 – att vinna två matcher och därmed förtjäna en ny titelchans i slutet på året.

Mästaren Nurmagomedov verkar inte lika intresserad.

– Jag hade tio matcher i UFC innan jag fick chansen att tävla om ett bälte. Så om han vinner tio matcher i rad så kan han få möta mig igen, säger Nurmagomedov enligt ESPN.

”De måste be om ursäkt”

Ryssen, som försvarade sitt mästarbälte i september, berättar också att han just nu ligger i förhandlingar för att möta amerikanen Tony Ferguson som har tolv raka segrar i UFC.

Den matchen har redan bokats in vid fyra olika tillfällen genom åren, men alltid ställts in på grund av skador och hälsoskäl.

– Jag har blivit erbjuden att gå den matchen i Las Vegas i mars, men då vill jag att idrottskommissionen i Nevada ber om ursäkt offentligt för det orättvisa straffet jag fick förra året.

– Om de inte gör det så går jag matchen någon annanstans. Så vitt jag vet så kommer det att vara en stor gala i New York i april, fortsätter Nurmagomedov.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.