Foto: Bildbyrån

Nytt personbästa för Anita Östlund i konståknings-EM

Uppdaterad
Publicerad

19-åriga Anita Östlund har kvalificerat sig till det fria programmet i konståknings-EM. Efter ett mycket bra åk drog hon in ett nytt personbästa på 60,57 i betyg från domarna.

Den svenska talangen har under sina två tidigare EM-mästerskap hamnat på 18:e respektive 17:e plats.

Nu i Österrike är målet högre för svenskan, men om det ska bli en bättre placering i år så krävdes det ett bra åk redan i korta programmet. Och det levererade Tonåringen från Landvetter.

Konståknings-EM

I inledningen satte hon en mer eller mindre felfri trippelflipp direkt och fortsatte sedan med samma bravur.

I det mest kritiska momentet med kombinationen trippel toeloop-trippel toeloop var det endast små detaljer som gick att förbättra och gjorde att domarna överlag var nöjda med insatsen.

Några större problem var det inte heller med piruetterna så när ”J'ai Tame” med Laura Vivianne hade klingat av i arenan såg svenskan mer än nöjd ut.

19-åringen klev in som trea efter sitt åk, bakom finländskan Emmi Peltonen och italienskan Alessia Tornaghi. Svenskan blev dock slagen av ytterligare sex åkare och står som nia inför det fria programmet i morgon.

I GÅR: Blodig Nikolaj Majorov satte säsongsbästa i EM-finalen

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Konståknings-EM

Mer i ämnet