Alexander Majorov vann SM-guld. Foto: Bildbyrån

Svenskt rekord av Majorov: ”Jättestor ökning”

Uppdaterad
Publicerad

Matilda Algotsson var som bäst när det behövdes som mest.

20-åringen bjöd på fantastisk åkning i form av personbästa när hon knep sitt första SM-guld.

På herrsidan tog bröderna Majorov guld och silver. Alexander vann före Nikolaj som gjorde sitt första SM som senior.

I helgen har SM gått av stapeln i Karlskrona.

Den regerande svenska mästarinnan Anita Östlund var skadad och deltog inte. Då visade Matilda Algotsson storform. 20-åringen tog sitt första SM-guldet med 196,11 poäng. Vilket var personbästa för Enebybergs-åkaren. Silvret gick till Smilla Szalkai, Älta IF medan Josefin Taljegård, Västra Frölunda KK, tog bronset.

Nytt svenskt rekord

På herrsidan blev det dubbelt Majorov på pallen. Alexander vann guldet med svenskt rekord, 253,20 poäng, ett resultat som han hade varit topp fem i Europa med i år, medan lillebror Nikolaj, 18, tog silvret och Natran Tzagai bronset.  Alexander Majorov har tidigare fått 237,79 poäng som mest.

–  Rekordet är en stor ökning, 250 poäng är jättemycket. Det är stort att två från Luleå är högst upp, det kan aldrig ha hänt förr på den här nivån. Det är historiskt, säger Alexander Majorov till Norrbottens-Kuriren.

Imorgon, måndag, kommer Svenska Konståkningsförbundet med besked kring vilka som får EM-biljett till Minsk, Vitryssland, i januari.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.