Alexander Majorov får inte åka till OS i Pyeongchang. Foto: BildbyrånVisa alla (2)
Visa alla (2)

Inget OS för Alexander Majorov

Uppdaterad
Publicerad

Svenske konståkaren Alexander Majorov petas från OS i Pyeongchang.
”Ingen OS-biljett för mig”, skriver han på sin Instagram.

Inför EM i Ryssland var Sveriges Olympiska Kommitté tydlig med att de krävde något alldeles extra av Alexander Majorov om han skulle få en OS-biljett.

Den regerande svenska mästaren svarade med ett personligt rekord i det fria programmet vilket gav honom en sjundeplats i EM.

Det visade sig dock inte räcka för att övertyga SOK. På sociala medier bekräftar Majorov själv att han inte får åka till OS i Pyeongchang.

””Ingen OS-biljett för mig. Jag har förberett mig länge, men den olympiska kommittén säger nej. De säger att jag håller för låg nivå för mitt andra olympiska spel”, skriver han på Instagram.

Till skilland från OS i Sotji 2014, kan den i dag 26-årige Majorov få inte en plats genom det så kallade framtidskriteriet.

För att kvala in under det så kallade grundkriteriet ville SOK se ett resultat i nivå med en åttondeplats på senaste årens världsmästerskap. Majorovs EM-resultat på 225,86 poäng motsvarar inte SOK:s krav på en topp åtta-placering och 26-åringen ratas därför vid OS i Sydkorea.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer