Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Josefin Taljegård föll och tappade i finalen av konståknings-EM. Foto: Viaplay

Dubbla fall från Josefin Taljegård i EM-finalen

Uppdaterad
Publicerad

Med tolfte bästa resultat gick hon till EM-final.

Men väl där blev det fall på isen och i resultatlistan för Josefin Taljegård.

De 24 bästa från torsdagens korta program gick vidare till det fria programmet, eller EM-finalen.

Taljegårds resultat i det korta präglades av ett fall. Fler fall och missar skulle det bli även i det fria programmet på lördagen.

I sin andra EM-final föll 27-åringen två gånger inom kort tid, ungefär halvvägs in i programmet.  Först vid en trippel toeloop (samma hopp som hon föll vid i torsdags) sedan vid en trippel axel.

Det gav henne 99,45 och då en sjundeplats av de 12 som kört. Tillsammans med resultatet från det korta programmet landade Taljegård på 154,98. Det räckte till en 17:e plats i totala ställningen (2022 kom Taljegård på 14:e plats i EM).

”Jag gick ut på isen och gav all min energi i programmet. Jag hade hoppats på bättre resultat men tar ändå med mig mycket positivt hem till träningshallen och förberedelserna inför nästa spännande tävling som är Nordics”, säger Taljegård i ett pressmeddelande.

Guldet gick till georgiern Anastasiia Gubanova.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.