Cecilia Ingman och Lotta Falkenbäck kommenterar mästerskapet. Foto: SVT.

EM avslutas med galaprogrammet

Uppdaterad
Publicerad

I dag avslutas konståknings-EM i Moskva med uppvisningen. Vi kommer att få njuta av att se de tre medaljörerna i varje disciplin, men även en del av de lägre placerade åkarna kommer att underhålla publiken.

Sist ut är de fyra Europamästarna: Evgenia Tarasova och Vladimir Morozov som vann paråkningen, Javier Fernandez som tog sitt sjätte EM-guld,  Gabriella Papadakis och Guillaume Cizeron som tog sitt fjärde raka EM-guld i isdans, samt 15-åriga Alina Zagitova som slog till med EM-guld i sin mästerskapsdebut.

– För tittarna är det bara att luta sig tillbaka och njuta av showen och musiken. För åkarna gäller inga regler, de kan spela ut hela sitt register och behöver inte bry sig om domarna eller poängräkning, säger SVT:s expertkommentator Lotta Falkenbäck.

Inga av de svenska åkarna kommer att delta i uppvisningen.

Söndag 21 januari

11.55–14.35 Galauppvisning, SVT Play

15.00–17.30 Galauppvisning eftersändning SVT1

Kommentator: Cecilia Ingman

Expert: Lotta Falkenbäck

Reporter: Marie Lehmann på plats i Moskva

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.