Jose Gimenez och Sergio Ramos deltog i ett mållöst Madrid-derby Foto: Bildbyrån.

Delad pott i Madrid-derbyt – Bale skadad och utbytt

Uppdaterad
Publicerad

Real Madrid och Atletico Madrid delade på poängen i ett mållöst huvudstadsderby. ”El Derbi Madrileño” blev ingen klassiker och publiken på Santiago Bernabéu fick se Realstjärnan Gareth Bale bli utbytt efter skada.

Det blev delad pott, 0-0, i det klassiska Madrid-derbyt. Men just den här matchen kommer inte gå till historien som en klassiker.

Förvisso startade matchen i ett rasande tempo. Ära och prestige stod på spel när det prestigefulla mötet avgjordes på Santiago Bernabéu.

Det var Atletico som fick matchens första riktiga chans när Antoine Greizmann tog sig förbi Los Blancos försvarslinje och försökte skruva in bollen. Belgaren Thibaut Courtois i Reals mål lyckades rädda med huvudet.

De rödvita Atletico fortsatte sätta press på tränare Julen Lopeteguis manskap och Courtois hade en kämpig kväll på kontoret i den första halvleken.

Målvakternas derby

Marcelo startade inte för Real och kanske var det en bidragande faktor till att anfallsspelet var något hämmat. Och till råga på det gjorde Lopetegui ett anmärkningsvärt byte i halvtid. Gareth Bale, skadad, ut och in med spanske mittfältaren Dani Ceballos. Ett byte som innebar att Real hade en anfallare mindre på plan.

Men real kom allt närmare ett ledningsmål. Marco Asensio blev frispelad och hade chansen att ge sitt lag ledningen. Atleticos målvakt Jan Oblak var vaken och på tårna och rusade ut med perfekt tajming och räddade till hörna.

I de sista 20 minuterna av matchen var det Real för hela slanten med Asensio och Luka Modric som hjärnorna bakom attackerna. Los Blancos bosatte sig i och kring Atleticos straffområde – men målproduktionen uteblev.

Det blev en match där de båda målvakterna hade huvudrollen, i positiv bemärkelse.

Publiken sjöng ”Ronaldo, Ronaldo”, nog saknade Reals supportrar Cristiano Ronaldo just denna kväll.

La Liga

Real Madrid logo

Real Madrid

0 - 0

Atlético Madrid logo

Atlético Madrid

Bernabéu, Madrid
Publik: 78642
Domare: Juan Martínez

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.