Alexander Bolsjunov ber om ursäkt. Foto: Nyhetsbyrån TT.

Alexander Bolsjunov: ”Jag ångrar mig”

Uppdaterad
Publicerad

I går bad det ryska förbundet om ursäkt för Alexander Bolsjunovs, 23, attack på Joni Mäki, 26, i söndags.

Nu uttalar sig även Bolsjunov för första gången sedan händelsen.

– Jag förstår att det inte var rätt att göra det jag gjorde. Jag ångrar mig och kommer inte göra det igen, säger han till NRK.

Det har gått två dagar sedan ryske Alexander Bolsjunov först slog finske Joni Mäki med staven på upploppet och sedan körde rätt in i honom efter målgången.

Incidenten har skapat irritation i det finska lägret och som vill att internationella skidförbundet (Fis) utreder händelsen ytterligare.

”Jag ångrar mig”

I går bad det ryska förbundet om ursäkt för händelsen.

”Fientlighet är inte en del av det ryska lagets mentalitet och vi ser ett stort värde i fair play”, skriver det ryska förbundet i ett uttalande.

I dag uttalar sig även Bolsjunov.

Ångrar du dig? Frågar NRK.

– Självklart. Jag förstår att det inte var rätt att göra det jag gjorde. Jag ångrar mig och kommer inte göra det igen, säger Bolsjunov till NRK.

”Jag ville bara prata med honom”

Men ryssen menar att skidorna var snabba och att det inte alls var meningen att åka rätt in i honom. 

– När jag körde över linjen ville jag prata med Mäki om vad som hände före mållinjen och varför han gjorde som han gjorde. Skidorna var väldigt snabba. Det var inte meningen att jag skulle köra rätt in i honom, jag ville bara prata med honom, säger han och fortsätter.

– Jag tycker inte att Mäki spelade ett ”rättvist spel”. Han blockerade mig medvetet.

BILD FÖR BILD: Därför blev Bolsjunov vansinnig i herrstafetten

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.