Dahlqvist om Karlsson: ”Hon blir helt borta – det är asobehagligt”

Uppdaterad
Publicerad

Frida Karlsson fick slita hårt på OS och var slutkörd efter varje lopp.

Nu berättar kompisen Maja Dahlqvist om dramat som utspelade sig på hotellrummet under mästerskapet.

– Hon blir helt borta, säger Dahlqvist i talkshowen Carina Bergfeldt.

Frida Karlssons OS-debut började med en kollaps efter skiathlonen, sedan tog hon slut i 10 kilometer klassiskt och tappade mycket på sin stafettsträcka.

I talkshowen Carina Bergfeldt berättar rumskompisen Maja Dahlqvist om hur Frida Karlsson kom tillbaka till hotellrummet tidigt efter ett lopp och var helt tom på energi.

– Hon lägger sig i sängen med alla kläder på och typ somnar. Jag bara ”men vänta, det här är asobehagligt, du kan inte sova nu” för hon blir helt borta. Hon har tagit så slut på energi att hon bara vill sova, säger Dahlqvist.

”Vad håller vi på med?”

Hon berättar vidare hur hon fick in Karlsson i duschen men att hon även där höll på att somna på golvet.

– Samtidigt häller jag i henne juice för att hon måste bli varm och få i sig energi. Det var ändå obehagligt tycker jag. Då tänkte jag ”vad håller vi på med, ska vi hålla på att tävla och försöka vinna medaljer och så är vi helt avsvimmade?”.

Dahlqvist ringde efter läkarhjälp och de fick i Karlsson energi, och 22-åringen fick sedan klartecken att hon kunde gå och lägga sig.

Nu väntar helgens världscuptävlingar i Lahtis för duon.

Carina Bergfeldt sänds i SVT1 21.00 i kväll och på SVT Play från 17.00.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.