Foto: Bildbyrån

Blomquist: ”Inte bra för landslaget”

Publicerad

SVT Sports expert Anders Blomquist är bekymrad över beskedet att Hanna Falk väljer att resa hem redan innan sprintstafetten på onsdag. – Hon är ju det naturliga förstavalet efter Charlotte Kalla och Stina Nilsson, säger han.

Hanna Falk tog petningen från stafetten 4x5 km hårt och hennes tränare Niclas Grön var mycket upprörd.

– Jag lider något otroligt med Hanna. Man kan ju undra vad som krävs mer än prestation, resultat och lojalitet, sade Niclas Grön till Radiosporten.

Att Falk väljer att lämna Pyeongchang visar på en stor besvikelse. Det gör också att det troliga valet som förstareserv inte finns tillgänglig. Beslutet att Falk reser hem redan i dag ska ha tagits i samförstånd.

”Tror att hon innerst inne har förståelse”

– Hon är irriterad och det är inte bra för landslaget, säger Blomquist som tror att Falk klarar av att satsa vidare.

– Jag tror att hon någonstans innerst inne har någon sorts förståelse för beslutet och landslaget betyder så mycket för henne. Även om hon ställts åt sidan i flera mästerskap nu, funderar Blomquist.

Sverige med Charlotte Kalla och Stina Nilsson har ett visst favoritskap mot det troliga norska laget Marit Björgen och Maiken Caspersen Falla. Det kommer att stå mellan i första hand Sverige och Norge.

– Sverige har en bra chans att vinna, säger Blomquist.

Sprintstafetten avgörs onsdag klockan 09.00.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer