Britta Johansson Norgren har inlett säsongen på bästa tänkbara sätt. Foto: Visma Ski Classics / Magnus Östh

Britta Johansson Norgren vann säsongspremiären – med dottern på plats

Uppdaterad
Publicerad

Britta Johansson Norgren har vunnit långloppscupen fyra år i rad.

I dag inledde hon färden mot en femte titel.

Hon gjorde det med att vinna direkt.

– Jag kände mig riktigt stark hela vägen, säger hon.

Britta Johansson Norgren har dominerat långloppscupen de senaste åren. Hon har fem år i rad slutat på pallen i den totala världscupen, och har fyra säsonger i rad fått ställa sig överst på den.

Även den nya säsongen har inletts bra. När den smygstartade med en 15 km lång lagtempotävling i förrgår så vann hennes lag Lager 157 Ski Team.

”Riktigt stark”

När det i dag var dags för individuell världscuppremiär, en 35 km lång prolog, vann hon den också, före förra säsongens trea – tjeckiskan Katerina Smutna.

– Jag kände mig riktigt stark hela vägen. Jag kände att jag hade kontroll hela tiden egentligen, förutom vid ett tillfälle när jag blev snöblind, säger hon till Eurosport, och fortsätter:

– Det var en riktigt bra dag, och jag är glad att jag hade den här dagen just i dag. Min dotter är här så det betyder mycket.

ARKIV: Britta Johansson Norgren vann Vasaloppet (4 mars 2019)

ARKIV: Frossa i alla glimrande damframgångar på skidor vintern som var (8 mars 2019)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.