En typisk bild på förhållandet mellan Northug, till höger, och Halfvarsson. Norrmannen som vinnare med ett hyss efter mållinjen. Foto: Bildbyrån.

Calles utspel retar norska landslagschefen

Publicerad

Calle Halfvarsson sade i går att Petter Northug inte förtjänar en plats i det norska landslaget och att han bara fått platsen för att marknadsföra sporten. Det utspelet retar upp den norska landslagschefen Vidar Löfshus. – Jag kan försäkra dig till 100 procent att detta inte har något att göra med marknadsvärdet, säger Löfshus.

Petter Northug glimtade till och visade prov på ansatser till gammal fin form i mars och april och fick en plats i det norska sprintlandslaget till nästa säsong, en dörröppnare till världscupen och en lättare väg att kvalificera sig till VM i Seefeld, oavsett distans.

Under sin karriär har Northug gärna drivit med svenska åkare och i synnerhet Calle Halfvarsson, som inte är den som är sen att ge igen.

– Jag är glad att han är tillbaka även om han inte förtjänar en plats i norska laget. Men Petter är Petter och jag förstår hur de tänker med marknadsvärde och så. Han är viktig för sporten, sade Halfvarsson till Aftonbladet under gårdagen.

Petter största stjärnan – Kläbo bäste åkaren

Halfvarsson utvecklade sina tankar:

– Petter vill de ha tillbaka för att han är viktig för sporten. Han är den största fixstjärnan även om Kläbo är den bästa åkaren.

Halfvarsson passade på att verbalt sparka på Northug med glimten i ögat.

– Jag hurrade när Petter kom in i laget, jag önskar inget annat än att han ska bli bra igen för just nu är han rätt dålig liksom… 

De uttalandena har nått Norge och den skämtsamma tonen har gått förlorad.

”Landslaget rätt plats för Petter”

”Petter kommer att tillhöra världseliten nästa säsong och tror att landslaget är rätt plats för honom att uppnå det. Jag kan försäkra dig till 100 procent att detta inte har något att göra med marknadsvärdet”, skriver den norske landslagschefen Vidar Löfshus i ett SMS till Aftenposten.

Den norska landslagschefen ser en potential i 32-årige Northug.

”Vi tog ut Petter eftersom vi tror att han kan komma tillbaka på ett starkt sätt”, skriver Löfshus.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer