Foto: Bildbyrån

Kalla: ”Förstod vilket inflytande jag kan ha”

Publicerad

Charlotte Kalla fick stor uppmärksamhet när hon tog bladet från munnen och uttalade sig om spelbolags-sponsring i våras.
Nu berättar hon för DN om reaktionerna och möjligheten att påverka människor.

Den svenska längdskidstjärnan tackade tidigare i år nej till att bli sponsrad av spelbolag.

Några månader senare talar hon ut om uppmärksamheten som följde efter att bland annat sade ”De utländska spelbolagen tar inget ansvar för de som har problem. Det finns ett så himla stort mörkertal med spelmissbruk och är man stor måste man också ta ansvar.”

– Jag hade en känsla av att det skulle kunna bli diskussion men jag var inte beredd på att det skulle engagera så mycket. Jag har fått jätte-, jättemycket återkoppling. Människor har skrivit brev hem till mamma. Och det har kommit jättemycket reaktioner till mig och till Nordvall (Torbjörn, presskontakt) och Olle (Håkansson, manager). Det är positiv respons från folk som gillar att jag tagit ställning, säger Charlotte Kalla till Dagens Nyheter.

Charlotte Kalla är inte helt bekväm med den typen av uppmärksamhet.

– Jag tyckte att det var läskigt i efterhand. Även fast jag bara fått positiv respons så förstod jag vilket inflytande jag kan ha. Och det här med sociala medier, hur många det kan nå ut till.

Läs mer om Kallas ställningstagande tidigare i år och simstjärnan Sarah Sjöströms beslut i spelbolagsfrågan här.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer