Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Edvin Anger om att ställas mot Kläbo i VM: ”Jag gillar upploppet i Planica”. Foto: Bildbyrån

Edvin Anger om att ställas mot Kläbo i VM-stafetten: ”Drömscenariot är...”

Uppdaterad
Publicerad

Edvin Anger spurtade ner två norska lag på upploppet i Toblach och knep andraplatsen bakom Italien.

I VM kan han komma att ställas mot dominanten Johannes Hösflot Kläbo på en slutsträcka.

– Drömscenariot är att grabbarna som kör före skapar en liten lucka. Det är det lättaste sättet att slå honom, säger Anger till SVT Sport.

Sista världscupenhelgen innan VM blev ett skönt formbesked för Edvin Anger. 20-åringen tog sig till final i sprinten, kom på 17:e plats i gårdagens distanslopp och körde slutsträckan i Sveriges lag som blev tvåa i söndagens stafett.

– Grabbarna körde riktigt bra och gav mig den optimala chansen att visa vad jag kunde. Det räcker till en andraplats i dag och kan räcka till mer också framöver.

På upploppet spurtade han ner både Norges första- och andralag med Harald Östberg Amundsen respektive Sindre Björnestad Skar.

– Det är väldigt skönt att slå båda norska lagen, det var nog inte jättemånga från Sverige som trodde att jag skulle göra det. Jag tror inte att någon av oss trodde det heller. Det var ett väldigt skönt kvitto inför VM.

”Kan räcka väldigt långt”

Han tror att det kan gå ännu bättre i VM.

– När till och med ett av våra starkaste kort, William (Poromaa), inte är med, kan vi leverera på den här nivån ändå. Får vi med honom också på en riktigt hård sträcka kan det räcka väldigt långt även på VM.

Efter dagens lopp konstaterade Calle Halfvarsson att han är Sveriges nya avslutare.

– Jag tror inte att det är så många som hade gjort det bättre i dag. Det tar jag med mig. Skulle jag få gå sista sträckan på VM och får något liknande skulle jag känna mig väldigt motiverad då också, säger han.

Härnäst väntar uppladdning på hög höjd i Livigno innan VM drar igång. Anger är väl medveten om att han då kan komma att ställas mot Norges starkaste kort – Johannes Hösflot Kläbo – som inte fanns med i dagens stafett.

– Har jag en jättebra dag har jag väldigt mycket att gå för, jag gillar upploppet och slutet i Planica väldigt bra så jag tror att det passar mig. Går alla grabbar bra har vi en bra chans.

SE MER: Edvin Anger fixar svensk andraplats:

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.