Frida Karlsson hade ett tufft OS. Foto: TT

Efter kollapserna – Frida Karlsson uttagen till världscupen

Uppdaterad
Publicerad

Frida Karlsson kollapsade under OS och hennes fysiska form har varit ifrågasatt. 

Nu är hon uttagen till världscupen i Lahtis som körs i helgen.

– Hon är uttagen, men det är inte bekräftat om hon ska åka, säger längdlandslagets presschef Ulrika Sterner till SVT Sport.

Frida Karlsson har ett tungt första OS bakom sig. Hon lämnade mästerskapet utan individuell medalj och stoppades dessutom från att tävla i tremilen. Detta efter att ha kollapsat efter målgång på den höga höjden.

Trots det är Karlsson, enligt längdlandslagets presschef, Ulrika Sterner, uttagen till världscupen i Lahtis som körs till helgen.

– Hon är uttagen, men det är inte bekräftat om hon ska åka, säger Sterner.

Kommer att göra tester

Karlssons fysiska status har varit ett frågetecken sedan hon stoppades från tremilen.

– Det kan gå fort, men det kan också ta tid, sade landslagschef Byström till TT då angående när Karlsson kunde vara tillbaka.

Frida Karlssons tränare, Per Nilsson, har inte själv pratat med 22-åringen och vet inte om hon är uttagen. Han berättar att Karlsson kommer att genomgå tester innan helgen.

– Vi ska kolla läget, de kommer göra lite tester på kroppen innan hon ska åka. Sedan vill hon ju åka till Lahtis så klart, säger han till SVT Sport. 

När ska testerna göras? 

– De ska göra dem innan Lahtis, så fort hon kommer hem.

Truppen släpps i morgon

Karlssons mamma, Mia Karlsson, har inte heller pratat med dottern under måndagen men skriver i ett sms till SVT Sport:

”Planen om man är uttagen är väl alltid att köra”.

Hela truppen till världscupen i Lahtis släpps i morgon eftermiddag och åkarna har fram till lunchtid på sig att bekräfta om de ska köra eller inte. 

– Det är bara att packa om och åka till Lahtis för de som ska köra, byta OS-kläderna mot vanliga kläderna, säger presschef Ulrika Sterner.

Det är ännu inte helt klart om Frida Karlsson ska köra då hon inte bekräftat det själv.

KLIPP: Therese Johaug vann tremilen – Ebba Andersson tappade bronset (20 februari)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.