Frida Karlsson stoppas från tremilen: ”Tom och maktlös” Foto: Bildbyrån

Frida Karlsson: ”Jag kände mig tom och maktlös”

Uppdaterad
Publicerad

I går kom beskedet om att Frida Karlsson stoppas från tremilen.

Nu uttalar hon sig om beslutet.

– Jag satt där och luften gick bara ur mig. Kände mig tom och maktlös. Jag trodde ju beslutet låg lite i mina händer, säger hon till Expressen.

Under fredagen kom beslutet att Frida Karlsson inte får köra den avslutande tremilen på söndag.

– Den medicinska bedömningen är att hon skulle må bra av lite mer återhämtning. Hon kan ställa sig på startlinjen till tremilen, men bedömningen är att det på längre sikt är bäst att stå över på söndag, sa landslagsläkaren Jan Wall efter beslutet.

OS i Peking 2022

Men hade svenskan själv fått välja hade hon stått på startlinjen i morgon.

– Vi satte oss ner och hade ett möte. Och jag fick säga vad jag tyckte. Jag trodde ju egentligen att beslutet låg lite i mina händer, säger hon till Expressen och fortsätter:

– Första tanken var... äh, jag vet inte ... jag satt där och luften gick bara ur mig. Jag kände mig tom och maktlös. Det var ju inte mitt beslut.

”Stängde in mig på rummet”

22-åringen har haft ett tungt OS där hon kollapsade efter skiathlonen, var långt efter på 10 km klassiskt och tappade mycket på stafettsträckan. Karlsson säger att hon var ledsen över beslutet att inte få starta tremilen.

– Efter mötet stängde jag in mig på rummet. Jag ville inte dra ner någon av de andra tjejerna i det här – de ska ju tävla och måste få ha en bra stämning. Så jag försökte att hålla mig undan, säger Frida Karlsson.

SE OCKSÅ: SVT-experten: ”Klokt att de stoppar Frida Karlsson”

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

OS i Peking 2022

Mer i ämnet