Frida Karlsson stoppas från tremilen. Foto: Bildbyrån

Frida Karlsson stoppas från tremilen

Uppdaterad
Publicerad

Frida Karlsson ville själv köra tremilen på söndag men stoppas nu av hälsoskäl.

”Hoppet levde om en sista chans men det blir visst inget”, skriver hon på Instagram.

– Den medicinska bedömningen är att hon skulle må bra av lite mer återhämtning. Hon kan ställa sig på startlinjen till tremilen, men bedömningen är att det på längre sikt är bäst att stå över på söndag, säger landslagsläkaren Jan Wall.

”Hoppet levde om en sista chans på söndag. Men det blir visst inget. Jag nådde inte mina mål. Det känns tungt, och jävligt, och tomt nu, men vad fan!! Det finns mycket värre saker här i livet ju”, skriver hon på Instagram och tar med sig erfarenheten hem där hon ska vattna blommorna.

OS i Peking 2022

Frida Karlsson har haft ett tungt OS med en kollaps efter skiathlonen där hon slutade femma, tog slut i 10 km klassiskt och tappade mycket på sin stafettsträcka.

Det blir i stället Ebba Andersson, Charlotte Kalla, Emma Ribom och Jonna Sundling som kör OS sista lopp 30 km fritt masstart med start 07.30 på söndag.

“Hon är tom”

När SVT Sport når Frida Karlssons mamma Mia Karlsson har hon pratat med dottern.

– Ja, vi säger att det kommer nya tävlingar framöver och hon är helt tom just nu, hon ville åka men hon accepterar att de bedömer att det kan få konsekvenser, säger hon.

Hon accepterar beslutet?

– Ja.

Hur förmedlades beslutet?

– De har gjort det i grupp.

Mia Karlsson tror att det var ett bra beslut att dottern åker hem och vill flytta fokus framåt.

– Jag har inte pratat med någon i landslagsledningen. Men de gör den bedömningen, hon leder trots allt distanscupen i världscupen, så det finns tävlingar efter OS.

Är hon ledsen?

– Det tror jag, framförallt nu när det blir så definitivt, hon är sådan som alltid lever på hoppet och att det kommer vända det vet nog alla, men frågan är när.

– Hon levde på hoppet, hon är tom, säger Mia Karlsson avslutande till SVT Sport.

ARKIV: Expertens uppmaning till Frida Karlsson: ”Bryt av”

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

OS i Peking 2022

Mer i ämnet