Experten om Frida Karlsson: ”Hon borde bryta mönster”

Uppdaterad
Publicerad

Frida Karlsson har inte alls gått att känna igen under OS.

SVT:s expert Mathias Fredriksson tycker att 22-åringen ska försöka bryta mönstret – men inser samtidigt att det är svårt.

– Det är inte så lätt i ett pandemi-OS, du sitter där i din glasbur och äter ris och kan inte göra något annat, säger Fredriksson i Sportspegeln.

Det började med en genomklappning i skiathlon, fortsatte med en sval insats i 10-kilometersloppet och, nu senast, en riktigt svag tredjesträcka i stafetten.

SVT:s längdexpert Mathias Fredriksson vet inte riktigt vad han ska säga om Frida Karlssons OS.

OS i Peking 2022

– Det är inte alls som vi är vana att se henne. Hon började säsongen strålande och slog till och med Therese Johaug i två individuella lopp och det är hon inte i närheten av nu, säger Fredriksson.

”Behöver inte åka mer skidor”

Hans förslag är att Karlsson ska försöka hitta på något annat än att åka skidor under de dagar som återstår innan söndagens tremil.

– Hon borde försöka bryta av och göra något annat men det är inte så lätt i ett pandemi-OS, du sitter där i din glasbur och äter ris och kan inte göra något annat. Hon vill nog bara nollställa och börja om från början men det går inte, säger Fredriksson.

Lite mindre än en vecka återstår innan det är dags för tremilen.

– Jag tror att det är bra att hon får vila lite men samtidigt är det kort om tid till tremilen, den är på söndag om en vecka, men vad ska hon göra? Hon behöver inte åka mer skidor i alla fall, hon borde göra någonting annat, bara bryta mönster och hoppas att formen kommer tillbaka, säger Fredriksson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

OS i Peking 2022

Mer i ämnet