Frida Karlsson och Jonna Sundling. Foto: Bildbyrån

Lagkamraterna: Vi saknar Frida på startlinjen

Uppdaterad
Publicerad

Beskedet att Frida Karlsson stoppas från OS-tremilen påverkar de övriga svenskorna som kommer till start. Nu stöttar de sin lagkamrat.

– Vi saknar henne på startlinjen, säger Ebba Andersson.

– Det känns jättetråkigt för Fridas skull, säger Charlotte Kalla.

Tre OS-kollapser blev för mycket för Frida Karlsson som aldrig kunde återhämta sig till söndagens avslutande tremil.

I går meddelade landslagsledningen att Karlsson – normalt Sveriges bästa distansåkare – stoppas från att starta i sista OS-loppet.

OS i Peking 2022

– Vi bedömer att hon inte är där form- och återhämtningsmässigt, sade landslagschefen Anders Byström till TT och andra medier.

Frida Karlsson ville själv köra.

”Det känns tungt, och jävligt och tomt nu”, skrev skidstjärnan på Instagram.

”Jättetråkigt för Frida”

Knappt ett dygn senare stod hennes lagkamrater i OS-byn i Zhangjiakou och förklarade hur de tog emot beskedet och hur laget nu stöttar Karlsson.

– Det är jättetråkigt för Frida. Hon har verkligen försökt att ge detta en sista chans efter de urladdningarna som varit för henne. Men samtidigt är detta en konsekvens av att det har varit lite extra tufft med lite väl stora påfrestningar på hennes kropp, säger Ebba Andersson och fortsätter:

– Jag hoppas bara det är ett beslut som är taget för hennes bästa. Hon har hållit uppe lågan. Vi saknar henne på start i morgon.

SE OCKSÅ: SVT-experten: ”Klokt att de stoppar Frida Karlsson”

Kalla förstår

Charlotte Kalla kan med sin rutin se hur jobbigt Frida Karlsson har det:

– Ja, den frustrationen har jag haft i alla fall. Man vill ju att det ska stämma när det väl är tävling, då blir man frustrerad när det inte funkar, säger Kalla.

– Det känns jättetråkigt för Fridas skull att det inte blir någon start i morgon. Men kanske framför allt att hon inte fått ut den kapacitet som hon har visat så många gånger den här säsongen.

Emma Ribom säger att det är en bra stämning i gruppen och att Frida Karlsson, trots sina motgångar, har bidragit till att skapa en bra stämning:

– Vi stöttar varandra i med- och motgångar. Det är vi duktiga på. Frida kommer tillbaka. Hon är en fighter.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

OS i Peking 2022

Mer i ämnet