• Viktigt meddelande:

    Information om skogsbränder på flera platser i landet Läs mer

  • Viktigt meddelande:

    Det brinner i Brunnsberg i centrala Varberg. Boende i området uppmanas att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. Läs mer

Det återstår att se om det blir jubel från de ”nya” guldmedaljörerna från Sotji vid ceremonin i Pyeongchang. Foto: TT.

Efter Sotjidopningen – nya medaljörer ska hyllas i Pyeongchang

I kölvattnet av de ryska diskningarna efter vinter-OS i Sotji 2014 kommer en ny medaljceremoni att äga rum i Pyeongchang i samband med mästerskapet i februari. – Vi jobbar för högtryck med att skynda på processen, säger IOK-chefen Thomas Bach till AP.

Ryssland har hittills blivit av med elva medaljer, varav tre i guld. Guldmedaljörerna Alexander Legkov, skidor 50 km, Alexander Zubkov, bob, och Alexander Tretiakov, skeleton, har överklagat sina livstidsavstängningar från OS till skiljedomstolen Cas.

IOK kommer att bjuda in alla deltagare som har en medalj att hämta, eller blivit uppgraderade till en högre valör, efter de ryska diskningarna att närvara under ett par dagar i Pyeongchang – om de inte redan är där för att tävla.

– Sedan är tanken att vi ska genomföra en värdig medaljceremoni, säger Bach.

Trean på 50 km i Sotji just nu guldmedaljör – men han är ryss

Riktigt klurigt kan det bli att dela ut guldet på 50 km skidor där det blev en helrysk pall. Alexander Legkov och Maxim Vylegzjanin var etta och tvåa i loppet men har senare diskats efter McLaren-rapporten. Trea blev Ilja Tjernousov som är avstängd i och med sitt ryska medborgarskap och inte får närvara, i alla fall som det ser ut just nu, i Pyeongchang.

För dem som inte har möjlighet att personligen närvara i Pyeongchang och ta emot sin medalj kan en möjlighet vara att ta emot den vid IOK-högkvartetet i Lausanne eller vid en annan större tävling.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer