Efter tunga fallet – Svahns vinnarskalle ska ta henne framåt

Uppdaterad
Publicerad

I Planica föll hon tungt i sprinten, och blev viral med hennes mörka blick. Men med lite distans till händelsen kan Linn Svahn nu skratta åt det när hon laddar upp inför helgens tävlingar i Dresden.

– Klippen speglar nog väldigt bra vad jag kände där och då. Men har man lyckats bli en meme får man ändå vara nöjd, säger hon till SVT Sport.

I Planica var Linn Svahn på väg mot ännu en topplacering i sprint. Men efter att ha krokat i Stina Nilsson föll hon, och istället var det en Svahn som med mörka ögon långsamt tog sig in i mål. Och just den målgången var något som blev viralt.

– Jag var fly förbannad. Jag var riktigt arg. Klippen speglar nog väldigt bra vad jag kände där och då. Men har man lyckats bli en meme får man ändå vara nöjd, säger hon till SVT Sport.

Det var stor skillnad på Linn Svahn i Planica mot när hon vann sprinten i Davos veckan innan. Och den 19-åriga talangen vill se till att den Svahn som syntes i Planica inte kommer fram ofta.

– Jag försöker vinna så ofta så att den sidan inte behöver synas. Det gäller på något sätt att kunna balansera det där med att vara besviken och vara arg. Samtidigt måste man ha respekt för konkurrenter, men jag är nog en väldigt glad vinnare och arg förlorare.

Klipp: Linn Svahn föll i finalen

”Hög tro på mig själv”

Men det är trots allt inte så att hon i Planica åkte på sin värsta förlust. Den kom på en helt annan nivå.

– Det värsta var när jag förlorade något race mot min lillebror. Då har det inte varit husfrid.

Något som ligger bakom den stora frustrationen när hon förlorar är hennes mål, där det inte räcker med att vara bra.

– Jag har ganska hög tro på mig själv, och vill väldigt mycket. Jag har alltid haft inställningen att jag inte bara vill bli bra, jag vill bli bäst. Och då krävs det att man arbetar väldigt hårt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.