Emma Ribom, Jonna Sundling och Maja Dahlqvist tog medalj i sprinten i VM. Och expert Mathias Fredriksson hyllar svenskorna. Foto: Bildbyrån

Expert Mathias Fredriksson: Det är makalöst

Uppdaterad
Publicerad

Svensk fjärdeplats, svenskt brons, svenskt silver.

Och svenskt guld.

– Det är makalöst. Det coola i det hela är att fyra svenskor är först i mål utan att det är någon överraskning. Det är ytterligare ett bevis på att de svenska sprintdamerna är helt överlägsna. Så här starkt lag har Sverige aldrig haft, säger SVT Sports expert Mathias Fredriksson.

Jonna Sundling den bästa av svenskorna och världsmästare – förvånad?

– Hon har två raka mästerskapsguld i sprint, man vet hur bra hon är i mästerskap. Hade det varit skate-stil, så hade hon varit solklar favorit. Men när det är klassiskt så tycker jag att det finns andra svenskor som kan matcha henne. Hon visar ju att hon är bäst när det gäller. Hon var snabbast i prologen och klart snabbast och starkast i finalen. En väldigt värdig världsmästare, säger Mathias Fredriksson.

Sundling vann VM-sprintguldet före Emma Ribom, Maja Dahlqvist och Linn Svahn. Norskorna Kristine Stavås Skistad och Tiril Udnes Weng slutade femma respektive sexa i finalen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.