Helene Marie Fossesholm var nära tårarna när Therese Johaug sa att hon riskerade att få laget diskat. Det var dock ett skämt. Foto: Bildbyrån

Fossesholm nära tårar efter Johaugs grova skämt

Uppdaterad
Publicerad

Helene Marie Fossesholm avgjorde gårdagens stafett i Lahtis för Norge med sin starka tredjesträcka. Hon var dock nära att få panik när lagkamraterna med Therese Johaug i spetsen sa att hon åkt fel  och att laget riskerade att bli diskat.

– Det var nära att jag börja grina, säger 19-åringen.

Det var ett skämt som höll på att slå helt fel. Therese Johaug, förstasträckans Tiril Udnes Weng och vallaren Tord Hegdal kom överens om att spela Fossesholm ett spratt.

– Det första jag hörde när jag hade växlat var att de sa ”de tror att vi kommer att diskade eller deklasserade eftersom du åkte fel i växlingen”. De tog det ganska långt och det var nära att jag började grina. Jag tänkte ”nej, jag har förstört för laget”, säger Fossesholm till NRK.

Andrasträckans Johaug skrattar när NRK tar upp händelsen.

– Stackars tjej. Det var Tord som föreslog det och jag sa ”vi gör det”, säger Johaug och bekräftar att det var hon som iscensatte skämtet.

Johaug: ”Då såg jag att tårarna var på väg”

– Jag sa till henne att ”jag tror att vi kommer att bli diskade”. Då såg jag att tårarna var på väg och då var jag tvungen att säga ”nej, nej, nej”.

Fossesholm älskar själv att skämta och har en lättsam inställning. Hon bidar nu sin tid.

– Märk mina ord. Jag kommer inte att glömma det här och det kommer en hämnd. Nu är vi kvitt och jag kan börja om igen, säger Fossesholm som uppenbarligen legat bakom ett eget skämt som hon nu fick sota för.

Men du gillar skämt och att ni skojar med varandra?

– Absolut. Den som ger sig in i leken får leken tåla, säger Fossesholm.

När man tittar på tiderna på sträcka tre och fyra i fristil stod Fossesholm och Ebba Andersson, som avslutade för Sverige, ut. De hade 13.13 och 13.14.

Nästa helg är det världscup i Falun. Då gör Frida Karlsson comeback efter skadan på hotellrummet i Tour de Ski.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Ebba Andersson avgör kampen om andraplatsen. Foto: Bildbyrån/Rörligt SVT

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer