Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Frida Karlsson är tillbaka efter sjukdom och redo för VM. Foto: Bildbyrån

Efter sjukdomen – Frida Karlsson redo för VM: ”Jag har stora mål”

Uppdaterad
Publicerad

Sjukdom efter Tour de Ski gjorde att Frida Karlsson fick ändra sina förberedelser inför VM. Nu blickar guldhoppet framåt och ser fram emot mästerskapet.

– Jag har stora mål, jag vet vad jag kan om jag är i slag, säger Frida Karlsson till SVT Sport.

Efter segern och kollapsen i Tour de Ski blev Frida Karlsson förkyld och stod över världscupen i franska Les Rousses. Sjukdomen gjorde att hon fick ändra sina förberelser inför VM i Planica.

– Det är svårt att säga hur det har påverkat, jag vet inte hur det hade känts om jag inte varit sjuk. Innan båda mina tidigare VM har jag varit sjuk, så jag har tagit sats från botten tidigare och jag är inte orolig, säger Frida Karlsson till SVT Sport.

Du känner ingen oro?

– Det är klart att man är ödmjuk inför uppgiften men det känns bättre och bättre i kroppen.

”Jag har stora mål”

Hon var sjuk i nio dagar innan hon började träna igen. I sin första tävling efter Tour de Ski slutade Frida Karlsson elva i 10 kilometer fristil i Toblach.

– Jag kom igång ganska snabbt med hårdträningen igen. Jag tränade hårt inför Toblach och har försökt steppa upp det igen. Touren var ett av målen den här säsongen och segern är bland det största jag gjort så det var värt det som blev, säger Frida Karlsson.

VM i Planica, Slovenien, inleds på onsdag och pågår till 5 mars.

– Jag har stora mål, jag vet vad jag kan om jag är i slag. Det är bara att tro på det, säger Frida Karlsson.

”Tuffa förhållanden”

Det varma vädret tror hon kan bli en fördel för henne i jakten på medaljer.

– Det är varmt så det kommer nog att bli ganska tuffa förhållanden där ute. Det är likt de andra VM som jag varit på, så jag får goa vibbar.

Längd-VM 2023 i Planica: Tävlingsprogram och svenska truppen

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.