Foto: Bildbyrån/Montage

Frida Karlsson till VM om Johaug får bestämma

Uppdaterad
Publicerad

Efter beskedet om skadan på Stina Nilsson finns det nu en diskussion om vem som ska ersätta henne. Och den norska stjärnan Therese Johaug tycker att det är JVM-succén Frida Karlsson som ska få chansen.

Det var när Aftonbladet frågade Therese Johaug om vem hon skulle tagit ut till VM, om hon fick rollen som förbundskapten, som hon valde Frida Karlsson. Och det är på grund av det Johaug sett den unga svenskan göra i JVM, med två guld, som hon gärna ser henne på plats i seniormästerskapet.

– Det blir spännande att se Frida Karlsson och om hon kommer till VM. Hon har verkligen gjort det bra borta i Finland, så Sverige har många bra kandidater att ta av, säger hon till Aftonbladet.

Jämför Frida med sig själv

Johaug menar att Frida Karlsson kan åka allt och att hon håller en hög nivå på alla distanser.

– Jag var i samma situation själv 2007 när jag fick vara med i Sapporo och köra tremilen och det gick väldigt bra. Sverige har tidigare tagit ut yngre åkare, både Charlotte Kalla och Ebba Andersson, så det hade varit kul om Frida fick chansen.

Lider med Stina

Therese Johaug önskar samtidigt Stina Nilsson ett snabbt tillfrisknande, och ser gärna att hon hinner tillbaka till VM.

– Det är väldigt trist, jag känner verkligen med henne. Jag håller Tummarna allt jag har för att hon ska kunna vara med på VM.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.